Alt for damerne giver 10 bud på den kommende mode

ALT for damernes moderedaktør guider dig her med sin hitliste baseret på de nye efterårs-kollektioner, så du ved, hvad der er hot og not at købe hjem til garderobeskabet.

Tendens nr. 1: Rød

Den sensuelle og iøjnefaldende højrøde farve er et af efterårets vigtigste elementer, som sikrer dig fuld opmærksomhed. Brug den fra top til tå – og fuldend looket med røde negle og læber. Et par røde lakpumps er en klassiker, du kan have i skabet i mange år.

Tendens nr. 2: Zoo

Sjældent har de internationale catwalks (og dine favoritbutikker) vrimlet med så mange referencer til dyreriget. De klassiske dyreprint har fået selskab af diverse portrætter af vilde dyr + skind, pels og fake fur på alt fra frakker til accesories. Så du kan lige så godt tage  (tiger-) springet! Print og broderier med portrætter af alt fra ulve og leoparder til en kronhjort er din genvej til et opdateret look.

Tendens nr. 3: Feminin minimalisme

Den rene og underspillede minimalisme har fået et forfriskende feminint udtryk dette efterår. Gå efter enkle silhuetter med diskrete detaljer, og kombiner rolige og afstemte farver i bløde og sensuelle materialer. En smuk og klassisk frakke med elegante detaljer er en god investering. Suppler med en rullekravebluse og bukser eller nederdel fra samme farveskala.

Tendens nr. 4: Tern

Tern er alle vegne dette efterår – enten i en opknappet og lidt nørdet fortolkning a la den skødesløst sensuelle bibliotekar eller med en stærk engelsk fornemmelse a la 60’ernes Swinging London.

Tendens nr. 5: 60’erne

Intet efterår uden et nostalgisk tilbageblik, som denne sæson fæstner sig i 60’erne. Fortolkningerne er enten chikke og ladylike eller sporty og finurlige – men fælles for dem alle er de skæve og iøjnefaldende detaljer, som vil skille dig ud fra mængden.

Tendens nr. 6: Brændte farver

De varme og brændte efterårsfarver er en af sæsonens største tendenser – prøv dem i skønne tone-i-tone-kombinationer eller som grafiske elementer til neutrale toner som sort, hvid og grå.

Du bør som minimum investere i én rullekravebluse dette efterår, hvor de højhalsede sager bliver brugt som raffineret overgang til den bare hud.

Tendens nr. 7: Maskulin

Vi har (næsten) vænnet os til herreblazeren, -vesten og -skoene, men nu kommer ALLE elementer fra mændenes garderober i spil. Vi anbefaler, at du holder fast i et enkelt feminint element – f.eks. høje hæle, røde læber eller en sløjfe i halsen. Smokingjakken kan sagtens bruges til hverdag med T-shirt, skinny jeans og flade sko – men den vil også være smuk over en lang aftenkjole.

Tendens nr. 8: Grafisk & geometrisk

Det grafiske look med geometriske print er også på banen denne sæson – primært i sort og hvid. Gør looket harmonisk med rene farveflader og accesories med skulpturelle linjer og kurver.

Tendens nr. 9: Indianer

 

En af sæsonens store overraskelser er det hotte indianer-look, som du kan lege med på flere måder: enten med fjer, perler og frynser på den afslappede boheme-facon eller mere stringent og minimalt med subtile indianer-referencer i print og silhuetter. Hvorfor ikke bruge en poncho som overgangsjakke? Her få du virkelig meget for pengene.

Tendens nr. 10: Pailletter

De funklende pailletter kan få dig til at stråle både til hverdag og fest – fra top til tå eller i form af sæsonens raffinerede accessories. Kombiner med denim, grov strik og kernelæder, så er du klar til hverdag. Eller gå hele vejen til fest, hvor den ene glitrende overflade afløser den anden.