Sommersæsonens start betyder nye sommersko

 

Sommeren er ved at trænge ind over det danske land. Det betyder ikke blot, at vi kan se frem til lækkert vejr og høje temperaturer. Det betyder også, at det er på tide at få nye sommersko – med mindre det er noget, du allerede har fået gjort. På den anden side, så kan man næppe have for mange sommersko at vælge mellem. Det handler jo om, at have nogle, der passer til ethvert outfit. Derfor kan du også roligt købe mere end ét par, så du er sikker på, du har nok.

Heldigvis forholder det sig således, at det er muligt for dig at finde frem til en lang række sommersko på det danske marked. Hvis det er noget, du er på udkig efter, så bør det gøres klart, at det er muligt for dig at vælge blandt både et væld af brands såvel som en lang række af webshops, hvilket også er noget, der er med til at sikre, at det er muligt for dig at finde frem til lige netop de sko, som du mener, der falder bedst i din smag og passer bedst til netop din stil.

Loafers er in i den danske sommer

 

Der skal ikke være nogen tvivl om, at loafers i høj grad er populære i den danske sommer. Det er ikke kun noget, der gør sig gældende for mænd, men bestemt også for kvinder. Er det noget, du selv har et ønske om, at kunne tage et kig på, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal prøve at tage et kig på Via Vai, der er et hollandsk brand, der har valgt at holde fokus på at sikre den italienske charme og den høje kvalitet. Er det noget for dig, så se udvalget her.

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil have et par lækre loafers, så dine fødder kan få lidt luft, når solen står højt og temperaturen er skruet helt i vejret, men at du ikke rigtigt føler, at Via Vai er noget for dig, så er der heldigvis også et væld af andre muligheder på det danske marked. Du kan med fordel vælge at tage et kig på det store udvalg af loafers, som du kan finde hos den danske webshop Chopin, der helt afgjort har et udvalg, der tiltaler langt de fleste.

Er der andre kvindesko, der hitter til sommer?

 

Det er ikke kun loafers, der vil hitte til kvinder til sommer. Du kan også finde mange andre typer af sko til kvinder, som vil være yderst populære i løbet af denne sommer. Derfor skal det også gøres klart, at du sagtens kan finde noget, der falder i din smag, hvis du ikke er til loafers, men alligevel har et ønske om, at have fodtøj på, der følger moden. Der bør dog ikke lægges skjul på, at det særligt er lave, åbne sko, der har taget over på markedet i løbet af denne sommer.

Den helt rigtige gave til konfirmanden, og pynten der gør festen speciel

Konfirmation er sammen med dåb og bryllup en af de helt store milepæle i livet. Det særlige ved konfirmationen er, at det er første gang man som borger officielt bliver givet et valg – første gang, man får smagen af både ansvar og frihed. Netop fordi det er det første større valg, man bliver bedt træffe selv, handler konfirmationen i lige så høj grad om overgangen fra barn til voksen, som den handler om religion og tradition. Derfor er festen også utrolig vigtig – uanset om den unge vælger en religiøs eller borgerlig konfirmation (nonfirmation).

I det følgende får du tips til, hvordan du arrangerer den perfekte konfirmation for den unge kvinde, som står på tærsklen til selvstændighedens frihed, fristelser og udfordringer. Men hvad indebærer den perfekte konfirmation? Selvfølgelig vidunderlig pynt og skønne gaver!

En taske fra Blossom til den blomstrende konfirmand

Konfirmationen er for mange unge konfirmander den første mulighed for at ønske sig lækkert design og luksus. På denne dag er gavebudgettet nemlig væsentligt større, end det plejer. Samtidig er konfirmationen en oplagt dag, at give noget, som holder længe. Noget, som konfirmanden kan gemme og mindes den store dag ved. Eller noget, som hun kan bruge i sin videre færd mod voksenlivet. På Blossoms hjemmeside kan du finde et utal af lækre luksusprodukter, som er oplagte konfirmandgaver! Bl.a. kan du finde tasker, punge, net, telefon covers og handsker fra det eksklusive mærke DAY Birger et Mikkelsen (i daglig tale: ”DAY”).

Der er ikke noget at sige til, at DAY er et eftertragtet og trendy mærke. DAYs design er en kombination af en elegant, simpel silhuet og etniske detaljer hentet fra lande over hele verden. DAY er et stærkt brand inden for alsidig mode, som udfylder den moderne kvindes behov. Det er både et funktionelt, holdbart og æstetisk flot design. DAY er et rigtigt godt bud på en konfirmandgave, netop fordi designet er ungdommeligt og tidløst på én og samme tid. Hertil er det produkter, som passer til næsten alle tøjstile. Se mere her – men husk, at det er konfirmanden, og ikke dig, der skal forkæles!

Yndig og skøn pynt fra Kija-design

Kija-designs produkter er feminine og festlige, hvorfor du er garanteret en yndig fest. At lokalet er smukt, er ikke kun vigtigt på dagen – det er også vigtigt for de mange billeder, som bliver taget. For billeder fra konfirmationen er ikke blot nogle, der bliver gemt på telefonen – de bliver også printet ud, gemt og hængt op. En smuk pynt som baggrund til den unge og stolte konfirmand, er derfor noget, som vil give glæde i mange år. Se mere her og bliv inspireret til en fortryllende pyntning!

På Kija-design finder du både accessories, bånd og sløjfer, bordkort og bordholdere, duge, bordpynt, engangsservice, gaver og gaveæsker, gæstebøger, lys og lysestager og pynt til lokalet. På siden finder du selvfølgelig også alt inden for relevante DIY-produkter. Så er du og konfirmanden kreative sjæle, kan i roligt tage et kig på de mange fine pyntesager, perler og klistermærker. Hos Kija-design kan du med andre ord nemt og hurtigt få købt al pynt ind ét sted. Det er en stor fordel, idet du sparer en del tid ved ikke at skulle fare land og rige rundt efter først det ene og så det andet.

Vinterens essentielle accessories til kvinder og mænd

Mode- og tøjtrends fluktuerer fra sæson til sæson, og fra år til i år. Det kan gøre det svært at følge med, og det er heller ikke alle, som har interesse i så hyppig en udskiftning i garderoben. For at undgå dette, er essentials da også ganske nyttige, hvilket er årsagen til, at vi kommer med et par forslag til essentielle looks, som holder om vinteren – og som gør det igennem langt de fleste modetrends. Dette gør sig desuden gældende for både mænd og kvinder – og det kan du læse meget mere om herunder, ligesom at det også vil handle en smule om accessories.

For mændene er det simple i højsædet

Det er ikke så forfærdeligt længe siden, at mændenes stil var udgjort af eksempelvis stribede strømper og masser af voks i håret. Sådan er det dog ikke længere, og generelt er mandemoden blevet væsentligt mere tilbagetrukket, simpelt og stramt – altså klassisk skandinavisk. Som eksempel kommer man rigtig langt med en velsiddende buks og en sort T-shirt – måske endda en simpel cap. Ligeledes er rullekraven også populær, og den kan i og for sig udgøre hele ens look. Med andre ord er mandemoden ganske let tilgængelig og bestående i høj grad af essentials både i tøjet og blandt dine accessories.

Eksempelvis kan du besøge webshoppen www.teeshoppen.dk, som har fokus netop på det basale udtryk i stil og accessories. Her får du fingrene i genstande, som er simple og essentielle for din stil – men som ikke nødvendigvis behøver meget mere end blot sig selv.

Kvindernes look er også skandinavisk

Om end kvindernes look inden for mode skifter og varierer mere end mændenes, så betyder dette også, at der er en smule mere råderum til at gøre sin stil personlig. I hvert fald er essentials som smykker, halstørklæder og tasker med til at gøre dig unik. Blandt andet er smykker meget i fokus, hvor eksempelvis det skandinaviske udtryk hos københavnske Dyrberg/Kern-smykker er eftertragtet – bare klik her for deres sortiment. Her finder du i sandhed et internationalt og feminint look, uden at det går på kompromis med de skandinaviske værdier og egenskaber.

Som sagt er der råderum til lidt flere udtryk i kvindernes mode, og det er langt fra lige så stramt et udtryk, der er eftertragtet, som det er hos mændene. Tværtimod er farveskalaen i år til vinter ganske markant rød, gerne med blikfang i eksempel strømper med glimmer, lidt ekstra smykker eller pailletter – uden at det dog bevæger sig væk fra det skandinaviske.

Denne ekstra farve behøver dog ikke kun være i dit tøj, som dermed ikke nødvendigvis er moderne om få måneder. Tværtimod kan du begrænse dine valg til dine accessories, som kan være rigeligt for at indikere, at du følger med moden. Halstørklæder kan eksempelvis gøre en stor forskel, ligesom eksempelvis strømper eller en billig nederdel også kan.

 

Genindvielse af 70’er moden hos Margit Brandt

Moden i 1970’erne handlede om individualitet. I begyndelsen af 1970’erne proklamerede Vogue ’Der er ingen regler i modebranchen nu’ på grund af overproduktion og oversvømmelse af markedet med billigt syntetisk tøj. Fælles for 70’erne var i øvrigt korte nederdele, de androgynøse glam rock og disco stilarter, der introducerede platform sko, lyse farver, glitter og satin. Disse og mange andre 70’er trends, har været inspiration for brandet Margit Brandt. Så hvis du er fan af 70’erne og moden på daværende tidspunkt, bør du tage et kig på Margit Brandts seneste kollektion.

Relanceringen af Margit Brandt

 

Margit Brandt var en velkendt designer tilbage i 70’erne og havde mange samvær med store modedesignere i Paris og New York – de to største steder for modeelskere. Sammen med sin mand, Erik Brandt, udfordrede de modebranchen med deres revolutionerende og eksklusive måde at tænke på kvinders slid.
Brandet har ligget i dvale i nogle år, men blev relanceret i 2017. Nogle af stilarterne fra den nye SS17 kollektion afspejles fra de gamle skitser fra 70’erne. Gamle design er genfødt med nye vendinger, og ånden i Margit Brandts fantastiske designs lever gennem den nye samling.

En af vores tiders stærkeste designerikoner er nu tilbage på modeområdet. Margit Brandt skabte dristige stilarter i 70’erne for kvinder over hele verden.

Relanceringen af Margit Brandt fandt sted i januar 2017, og her finder du nogle af de vigtigste elementer fra hendes originale samlinger.

Så hvis du er fan af 70’erne og tendenserne, der prægede modebilledet dengang, vil du helt sikkert også forelske dig i relanceringen af Margit Brandt.

Køb Margit Brandt her

 

Du kan få fingrene i de lækre Margit Brandt styles hos Johs Fashion, der i øvrigt forhandler mange andre brands til den modebevidste kvinde. I de tre butikker finder du en behagelig kundeservice og en dejlig atmosfære, der gør shopping oplevelsen meget bedre.

Men er du mere til at sidde derhjemme og købe ind på nettet, så kan du også handle Margit Brandt gennem Johs Fashion’s hjemmeside.

Tænk strategisk når du pakker til storbyferien

Synes du det er svært at pakke til storbyferien, eller vil du bare gerne være sikker på, at du har husket det essentielle til turen? Så kan du læse med her, hvor du bliver guidet i, hvad du bør pakke til din storbyferie.

Har du allerede bestilt storbyferien, så er det jo bare at gå i gang med at pakke. Men hvis du er på udkig efter en lækker storbyferie rejse, så kan du bestille den gennem Spies – de har rejser til mange forskellige storbyer, herunder alle de velkendte europæiske storbyer men også steder som Dubai og New York, hvis du vil længere væk.

 

 

Tips til pakningen til storbyferien

 

En storbyferie er ofte over en kortere periode som en forlænget weekend, hvorfor det først og fremmest er vigtigt at prøve at begrænse sig. Det kan man gøre ved at sørge for, at ens storbyferie garderobe kan mikses og matches på kryds og tværs, så man kan bruge de samme par bukser til to forskellige t-shirt eller lignende. Det giver mere plads til at shoppe, hvilket ofte er en begivenhed i sig selv på storbyferie rejsen.

En anden ting, der er vigtig at tænke over, når man skal på storbyferie, hvor man ofte går meget rundt, er at have noget fornuftigt fodtøj med. En ting er, at man gerne vil se smart ud, når man bevæger sig rundt i den pulserende storby blandt byens trendsættere. Men vigtigere er det altså, at have noget fodtøj med man går godt i, så man undgår vabler og andre skader. Et par sneakers er et rigtig godt alternativ, ikke alene fordi de er gode at gå i, men sneakers er samtidig vildt moderne for tiden. Det er endda populært at matche sine sneakers med både bukser samt kjole og nederdel. Så et par snearks på storbyferien er genialt, da de kan bruges ved mange forskellige lejligheder til ethvert outfit.

Overtøjet er også en god idé at have med i sine overvejelser, når man pakker. Det er nemt at komme til at slæbe for meget med, så det er igen en god idé at vælge en jakke, der kan bruges ved flere lejligheder. Det er også en god idé, hvis man kan have en trøje indenunder jakken, hvis det bliver køligere om aftenen.

Derudover er det en god idé at tænke i at pakke tøj i lette materialer, i hvert fald hvis du har planer om at shoppe en masse, og dermed får brug for kiloene, når du skal rejse hjem.

 

Bestil din storbyferie i dag

 

Det er højsæson for rejser lige nu, men hvis du bestiller en storbyferie rejse udenfor højsæsonen i dag, er chancen at du kan spare en del penge. Du kan se alle de lækre storbyferie destinationer hos Spies på deres hjemmeside lige her. Nøjes med at drømme dig væk til en eventspækket storbyferie eller book rejsen og se frem til kulturelle seværdigheder, lækker mad og gode shoppingmuligheder.

Sådan finder du det rigtige hus og udstyret dertil

Hvordan finder man drømmehuset? Det er lettere sagt end gjort, da man skal tage stilling til et utal af forskellige ting og faktorer, inden man skriver under på købsaftalen. Det er en stor beslutning at købe et hus, da det kan være starten på en helt ny tilværelse. Læs videre hvor vi guider dig til, hvad du skal have in mente, når du er på jagt efter drømmehuset.

Når drømmehuset er fundet, skal du også begynde at overveje, hvilke nye produkter du skal erhverve dig, så du kan håndtere alle de daglige opgaver, der hører med til at være husejer.

Lav en prioriteringsliste

 

Når du begynder din jagt efter drømmehuset, kan det være en god idé at lave en prioriteringsliste, hvor du visuelt får et overblik over de ting, der er særligt vigtige for dig i dit kommende hjem. Det kan være, du ønsker et køkkenalrum, hvor der er plads til hygge, familiekomsammener og andre fantastiske stunder. Det kan også være, du vægter højt, at køkkenet er et rum for sig selv i huset, hvor man kan gemme opvask og rod væk, når man har gæster. Tænk også over hvor meget du er villig til at gøre ved huset – skal det være indflytningsklart, eller har du mod på at købe et håndværkertilbud, så du kan sætte dit eget personlige præg på hjemmet?

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

 

 

Der er en grund til, at beliggenheden på dit kommende hjem er ekstra vigtigt – du kan gøre nok så meget ved et hus, der ikke opfylder dine ønsker gennem renovering, men du kan ikke ændre på beliggenheden. Overvej hvor dit drømmehjem skal være placeret, og hvor villig du er til at gå på kompromis med dette.

Find den rette ejendomsmægler

 

Det er ydermere utrolig vigtigt, at du allierer dig med en ejendomsmægler, som du føler dig tryg ved, og som kan guide og vejlede dig til det rette huskøb. Find Ejendomsmægler Vejgaard her, som er et eksempel på en ejendomsmægler, der vil stå ved din side og sikre dig rådgivning i topklasse, så du ikke køber katten i sækken.

Hav udstyret i orden

 

Når du flytter i hus, er der en lang række brugsting, du vil få brug for, som du måske ikke havde brug for i en lejlighed i storbyen. Du vil med al sandsynlighed nu få en have med en stor græsplæne, der kræver vedligeholdelse. Det kræver, at du køber en græsslåmaskine, der passer til plænens størrelse – det kan endda være, at en robotgræsslåmaskine er det ideelle valg for dig.

Du vil med garanti også få flere indvendige kvadratmeter, end du er vant til, og derfor kan en ny kvalitetsstøvsuger blive din bedste ven – du kan finde den her, hvor du kan gå på opdagelse i et væld af forskellige støvsugere, og måske en robotstøvsuger også vil være det perfekte match for dig, så du slipper for at bruge tid på huslige pligter.

Detaljerne gør forskellen

At klæde sig smart og moderigtigt, er noget som de fleste af os gerne vil gøre så ofte som muligt. Der er en vis tilfredshed forbundet ved, at udvælge sig det helt rigtige outfit og vise hele verden, at man har fuld kontrol over det der med mode.

Der findes så mange måder at klæde sig på, at det burde være en simpel opgave for enhver, at finde noget der passer til en, så man kan sammensætte sin helt egen stil. Alligevel ser man gang på gang, at danskerne ganske vist forsøger, men alligevel snubler på målstregen. Men hvad er det, der gør at man ikke helt kan ramme den gode stil, selvom tøjet måske er lige i øjet? Der findes et god gammelt udtryk fra engelske, der siger: ”The devil is in the detail”. Dette betyder kort sagt, at man skal gøre sig umage i alle aspekter og ikke kun ved påklædningen. Det er nemlig detaljerne, der gør den store forskel.

Vælg de rette accessoires

 

Selv ikke den flotteste kjole, den skarpeste smoking eller de mest tjekkende jeans kan klare opgaven alene. Det er ikke nok at tage det finde tøj på, hvis alle detaljerne mangler. Det betyder, at man ikke bare kan bruge en hvilken som helst halskæde eller tørklæde til sint outfit.

Det er en svær og krævende kunst, at sammensætte den helt rigtige kombination af tøj og tilbehør, men når det lykkes, så har man opnået noget, der går op i en højere enhed. Man vil opdage, at man føler sig langt bedre tilpas, og desuden vil den respons, man får fra omverdenen heller ikke fornægte sig.

Men hvordan vælger man så det rette tilbehør? Det er jo en svær opgave, at skulle følge med i moden hele tiden, når man også har et liv ved siden af, der skal fungere. Det kan være en god idé, at følge med i online modemagasiner, hvor man kan se hvad der rører sig i modeverdenen. Toejsektionen.dk er et glimrende valg, hvor man kan være med på de nyeste trends og se hvad, der er smart for tiden.

Men der findes nogle accessoires, der er tidløse og som kan benyttes til næsten alt.

Klassikerne

Hvis det skal gå lidt stærkt og man ikke har tid til at skræddersy hele outfittet fra bunden, så kan man med fordel benytte udødelige klassikere, som et flot sølvsmykke med et enkelt vedhæng. Det passer til praktisk talt alt og er noget, som de fleste har.

Et pænt ur er også en sikker vinder, men her skal man dog lige sikre sig, at det er noget, der ikke er for dominerende i forhold til resten af tilbehøret. Husk at det er et stykke tilbehør, ikke den primære attraktion. Hvis du mangler et smukt ur, så kan du klikke her og se en flot kollektion af Daniel Wellington ure, der passer til enhver lejlighed. Det enkle design og den gode kvalitet er med til at sikre, at man som kunde altid er tilfreds.

Vær helt unik og sy dit eget tøj

Vi elsker alle at være klædt flot på, det kan der ikke være nogen tvivl om, men samtidig vil vi jo også gerne være lidt unikke i vores udseende. Skille os ud fra mængden, med et flot outfit, som ingen andre har. Problemet er bare, at hvis man vil have unikt skræddersyet tøj, så koster det en mindre formue.

Det er ikke alle og enhver, der har pengene til at smide tusinder af kroer på en skrædder, så hvad gør man så? Man bliver da kreativ og går selv i gang med symaskinen. Vær din egen designer og fremstil tøj, som ingen andre har. Det er ikke alene rigtigt sjovt, men også yderst praktisk.

Kom godt i gang med at sy tøj

 

At sy sit eget tøj er ikke bare noget, man kaster sig over og bliver en mester til på en eftermiddag. Men det betyder ikke, at man ikke skal forsøge, tværtimod. Med øvelse kommer evnerne og der er ikke mange ting, der er mere tilfredsstillende end at kunne fremstille flotte outfits, der får veninder til at blive misundelige. Hvem ved, måske får man ligefrem bestilling på at lave noget lignende til dem.

Sørg for at die forventninger er sat rimeligt lavt og vær forbedret på, at det kommer til at kræve en række forsøg, før du får et ordentligt resultat. Men når det først lykkes, så vil du aldrig se dig tilbage. Beslut dig for hvilken beklædningsgenstand du vil fremstille og lav så en smule research, for at finde det helt rette materiale. Det er nemlig ikke alt, som kan bruges til bukser, kjoler, skjorter eller lign. Men det ved man jo allerede, når man går lidt op i mode.

Man kan finde masser af skabeloner og brugervejledninger online, som kan give inspiration og gode ideer, og som man så kan justere efter eget ønske. Det er sjovt og yderst lærerigt. Hvis det at lave dit eget tøj lyder som noget for dig, så følg linket her og find de bedste symaskiner og tilbehør, for at få den bedste start.

Husk tilbehøret

 

Når man sammensætter et flot outfit, så er det vigtigt, at der er tilbehør, som passer til tøjet. Hvis man allerede er i gang med at lave sit eget tøj, så vil man måske også gerne give sig i kast med tilbehør, men det er dog noget omstændigt. Så hvis man vil have den nemme løsning, så er der masser af smukke smykker, ure og andre fine ting, som vil gå rigtigt godt til et hjemmelavet stykke tøj.

Flotte ure er altid en sikker vinder og det kan være prikken over i’et, der fuldender et outfit, så man ligner en million. Uniwatches har altid et flot udvalg, af de nyeste og mest moderigtige ure, som helt sikkert vil gå rigtigt godt til dit nye outfit. Besøg hjemmesiden her og se, hvad de har som vil passe til dig og dine behov.

Husk at det kun er fantasien, der sætter grænser, når det kommer til at designe sit eget tøj og selv de største er startet på bunden. God fornøjelse.

Personliggør din designertaske for flere point på modeskalaen

 

Moden ændrer sig hele tiden så meget, at det kan være svært at holde sig ajour med de nyeste trends og tendenser. Men selvom det på en eller anden led giver prestige og anerkendelse i modebranchen, netop at følge de seneste trends, så hersker der samtidig et fænomen om personliggørelse. Det er de senere år blevet vigtigere og ikke mindst mere acceptabelt at skille sig ud indenfor modeverdenen. Det vil altså sige, at det i mange henseender er mere velset at tolke de seneste trends på sin egen måde, således at vi ikke alle ser ens ud.

Personliggør din taske og forlæng dens levetid

En tendens, der er blevet mere og mere populær i modebranchen, er personliggørelse af designertasker. Der er dels et økonomisk og bæredygtigt perspektiv i det, da det betyder, at man kan bruge den samme taske i en meget længere periode, i det den så at sige ’skifter udseende’ afhængig af graden og udfoldelsen af personliggørelse. Derudover er det selvfølgelig et koncept, der falder rigtig godt i hak med den tendens, der hersker i resten af modeverdenen, hvor det at skabe sin egen mode er blevet særligt populært.
Mange kan måske have tendens til at blive træt af altid at gå  med den samme taske, men med dette koncept, kan man faktisk forlænge sin taskes ’levetid’, da den nærmest kan skifte udseende, afhængig af graden af personliggørelse.

Forskellige måder at personliggøre din taske på

  • Læder patches
  • Nøgleringe i forskellige udformninger – den store pelskvast er særligt et hit blandt de mest hippe fashionistaer
  • Paisley bandaner – de mønstrede tørklæder er blevet populære igen og bruges på mange forskellige måder i modebilledet, herunder som accessories til tasker
  • Udskiftelige remme – udskift din rem til din taske eller pynt den med broderi, patches eller lignende

Sengens mode – historie og status

Lige siden mennesket gik fra at sove på lejer af fx halm på jorden til at ligge i egentlige senge, har sengen udviklet sig op gennem historien. Sociale og familiemæssige faktorer har givetvis spillet ind, men også lokal tradition og praktiske forhold såsom tilgængelighed af materialer har haft indflydelse.

Moden har naturligvis også skiftet mange gange i tidens løb. Fra de første halmpostrede madrasser via 1500-tallets franske himmelseng, 1970’ernes skibsbriks og midtfirsernes (stadig populære) nyskabende boksmadras, er vi i dag ankommet til et mere broget landskab end nogensinde før.

Tænk over, at mennesket faktisk tilbringer tæt på 1/3 af sit liv i sengen. Så er det altså ikke bare lige meget, hvilke senge vi vælger. Overvej også følgende scenarier, der garanteret er velkendte for de fleste: En gyserfilm med dynen op over næsen inden man – forhåbentlig – går til ro. En lækker brunch på sengen lørdag morgen, inden der skal køres på genbrugspladsen og i storcenteret. Eller hvad med bare at blive liggende hele formiddagen med en tablet eller smartphone oven på dynen og knevre med vennerne på de sociale medier?

Man behøver vel ikke være sociolog for at udstede et kvalificeret gæt på, at vi i dag faktisk bruger mere tid i vores senge, end man gjorde for bare 20 eller 30 år siden. Måske netop derfor er interessen for senge og soveværelsesindretning så stor i disse år. Ret beset er der jo tale om et møbel og et rum, som man ikke ser, når man bruger det til dets primære formål, og resten af tiden kommer man der kun sjældent og kortvarigt, f.eks. for at skifte tøj.

Årsagerne til denne fornyede opmærksomhed ville den føromtalte sociolog nok kunne afdække, men det ligger naturligvis uden for denne artikels rammer. Den kortfattede gennemgang, kan imidlertid passende rundes af med en opfordring til at være omhyggelig i forbindelse med indretning af sovemiljø – især valg af ny seng. Man skal ikke shoppe senge på nettet særlig længe før man indser, at udvalget er ganske varieret for tiden. Det kan godt komme til at tage lidt tid at nå frem til en beslutning, men det er bare at kaste sig ud i det.