De lyse tider er over os. Træer, buske og blomster springer ud, og varmen kommer som en velkommen gæst, vi længe har ventet på.

Og vi kan igen spise ude, mens verden omkring os viser sig fra sin bedste side.

Forår i luften

Børnene leger ude i det fri, og det sker, at de larmer mere end rigeligt. Især når sarte ører skal tages med på råd. Engang imellem glemmer ungerne at komme hjem til tiden, men det går nok. Når foråret viser sig fra sin bedste side, er det som om, vi får mere overskud og ser lysere på tingene. Sådan har jeg det i hvert fald. Og sådan har du det måske også.

Grønt er sundt for øjne og sjæl, siger de kloge. Hvis det passer, så er der god grund til at hilse årets bedste tid velkommen.

Frokost i det frie

En af de største glæder ved de varme måneder er ganske simpel: At opholde sig uden for. Haven kalder, og ukrudtet må igen tæmmes, bilen skal vaskes, så den ser fin ud, og den tunge uldsweater bliver smidt ind bagerst i tøjskabet. I stedet bliver sommertøjet støvet af eller udskiftet, og shorts og sandaler viser sig sammen med med de farverige sommerkjoler (hvis du er kvinde) eller den kortærmede skjorte (hvis du ikke er).

Den smukke, lange nordiske solnedgang har en stor plads i mit hjerte. Især  hvis udsigten krydres med et enkelt glas kold hvidvin fredag. Altså når Disney Sjov er slut, og godnathistorierne er læst.

Den allerbedste ting er imidlertid, at vi igen kan spise ude, uanset om det er på terrassen, på altanen, på picnic eller i mormors kolonihavehus. Børnene elsker det (især hvis fluerne holder sig væk), og det samme gør de fleste voksne. Vinterens tunge bøf stroganoff, indbagt oksesteg, flæsk i persillesovs, hjerter i flødesovs osv. må vige pladsen for lettere retter.

Der findes utallige gode opskrifter på gode og velsmagende forårsmad, og de er absolut overkommelige at gå til. Som sagt skal der også være tid til at være udenfor.