Frisurer til kort hår

Frisurer til kort hår

 

Vi ser det mere og mere – kvinder og unge piger begynder at klippe deres lange lokker af til fordel for den korte og sexede frisurer. I 2012 klippede den unge sangerinde. Miley Cyrus, sit hår, og igangsatte for alvor trenden blandt unge piger. Selvom trenden virker ny, er den – som så mange andre trends – blot en kopi fra tidligere årtier. Både i 1920’erne og 1960’erne var den korte kvindefrisurer meget populær. Læs mere om hårmoden gennem tiden her.

Kendte kvinder med kort hår

Det er ikke kun Miley Cyrus, som har ladet lokkerne falde. Mange kendte kvinder bærer den korte frisurer – og med stil. Efter indspilningen af den sidste Harry Potter film gik den smukke skuespillerinde, Emma Watson, til frisøren og lod sig klippes, og blev hurtigt et samtaleemne blandt mange medier og et stilikon. Halle Berry har prøvet sig ad med længere hår flere gange, men falder altid tilbage til det korte, som hun er kendt for, og som klæder hende så godt. En kvinde, som tog trenden skridtet videre, var Natalie Portman, da hun i 2006 barberede sit hår af – dette var så godt nok også for sin rolle i filmen “V for Vendetta”. Skaldet eller ej – smuk det er hun.

Det var bare få af de mange stilede kvinder, hvor den korte frisurer klæder dem.

Klæder kort hår dig?

Der er flere kvinder og unge piger, som overvejer at få håret klippet, men ikke er sikker på om det vil klæde en. Og hvor er det bare ærgerligt, hvis alt håret er væk, og man så fortryder det! Nedenfor kan du læse nogle tips, som Woman.dk har skrevet om, hvorvidt du tjekker, hvor godt det ville se ud på dig.

Tip #1 – Tænk over din ansigtsform

Kort hår kan se godt ud på de fleste ansigter – undtagen de runde: Hvis du er så heldig at være født med sådan en ansigtsform, vil du sikkert se bedre ud med hår, der går ned til lidt under hagen – det får dit ansigt til at se lidt længere hud. Pagehår kan også let komme til at ligne en hjelm omkring et rundt ansigt.

Tip #2 – Har du pæne skuldre, nakke og hage?

Kort hår tiltrækker opmærksomhed til disse områder af din krop. Så hvis du har en kort nakke, brede skuldre eller dobbelthage, skal du nok lade håret gå ned til kravebenet.

Tip #3 – Højden betyder noget

Super høje kvinder kan let komme til at se maskuline ud med kort hår. Så hvis du er over 1.75 m, skal du overveje det grundigt, inden du klipper det kortere end til kæbe-linjen. Små kvinder ser ofte rigtig chikke ud med helt kort hår – men hvis du samtidig er super tynd og uden former, risikerer du at komme til at ligne den famøse 10-årige dreng. 

Tip #4 – Krøller eller ej?

Det korte hår kan være en ren katastrofe, hvis dit hår er krøllet. Det kommer let til at se pjusket ud – og i værste fald risikerer du at ende med noget i retning af mikrofonhår. I enkelte tilfælde kan korte krøller dog godt være et hit – hemmeligheden er etager, etager, etager. Hvis du vælger at forsøge, skal du sørge for at vælge din frisør med omhu; spørg på forhånd, om hun har erfaring med at klippe i krøllet hår.

Tip #5 – Kort hår er godt til fint hår

Fint hår kommer let til at se fladt ud, når det bliver langt. Kort hår giver derimod ekstra volumen – bare pas på med ikke at lave for mange lag og etager, for så mister du fyldigheden igen.

Tip #6 – Se det først

Tag et billede af dig selv op mod en sort baggrund. Print det ud. Tag en sprittusch og gå i gang med at ’viske’ håret væk på billedet – så kan du faktisk få et ganske godt indtryk af, hvordan du ville se ud med kort hår. Alternativt findes der forskellige sider på nettet, hvor du kan uploade et billede af dig selv og se, hvordan du ville se ud med forskellige frisurer – prøv for eksempel her.

Guide

Det dårlige ved denne trend, er at det kræver mange frisørtider, hvilket man jo bliver nødt til at punge ud til. Q.dk har skrevet en fremragende artikel om korthårsfrisureren. Her kommer kommer de med en guide til, hvordan du kan gå til frisøren og få en mere langtidsholdbar frisurer, som holder stilhuetten både som kort, mellemlang og lang. Derudover giver de også tips til de, som gerne vil følge trenden, men ikke vil klippe sit hår helt kort.