Kvalitet behøver ikke at være dyrt

Vi bliver alle inspireret af mode, men nogengange er det svært at få øjnene væk fra prisskilter der dingler ved siden af. Den nyeste og mest moderne mode koster kassen. Men vi kan jo ikke alle ofre formuer hver måned på nye sko, tøj og tasker mm, der må jo være grænser. Men med lidt fornuft og omtanke kan man komme langt. Det kan man læse mere om her i dette interview fra Alt For Damerne, med TV 2s Anne Mette Kirk Ørskov,

Hele interviewet kan man se her: http://www.altfordamerne.dk/mode/artikler/kvalitet-behover-ikke-at-vare-dyrt/, men her bringer vi uddrag af interviewet til inspiration.

 

Hvordan vil du beskrive din stil? 

Min garderobe har ingen udløbsdato. Jeg køber tidløse elementer, som holder mange sæsoner, og jeg springer gladeligt sæsonens it-taske over. Sæt fra Stine Goya og sko fra Christian Louboutin, der skal bruges til sommerens bryllupper og fester. Anne Mette er en af de sjældne typer med et lille udvalg af sko, som hun rent faktisk går i.

Hvilke designere inspirerer dig? 

Nué Notes laver skønne skjorter med feminine detaljer, og Filippa K og Acne har også altid gode ting. Når jeg har brug for en farveindsprøjtning, går jeg som regel til Stine Goya.

Hvad har du meget af i din garderobe? 

Blondebluser, der kan bruges med jeans på arbejde og med pencilskirt eller herrebukser til et middagsselskab. Og mine øjne drages ofte mod stribede bluser, som jeg bruger både til blazere og læderjakker.

Hvor shopper du?

I København handler jeg hos Gossip, Lubarol, Moshi Moshi, Nué og Acne. Jeg finder også fine ting hos & Other Stories. Min søster bor i New York, og der handler jeg ofte hos J Crew. Er der noget, du aldrig ville gå i? Med to børn under tre år skal min garderobe være praktisk, så jeg køber ikke sart tøj og slet ikke tøj, der skal renses. Anne Mette er på barsel og går mest i sneakers, bukser og en lun overdel. Her et udvalg fra Reebok, Acne, Custommade, Vanessa Bruno Athé og Stine Goya.

Hvad er dit bedste shoppetrick?

Jeg går altid efter holdbarheden. Et par aviator-solbriller fra Ray-Ban, et par hvide jeans og en fed læderjakke holder evigt og altid.

Hvor finder du dine basiskøb?

Næsten alle mine jeans er fra Topshop. De har linjen “tall” med ekstra benlængde og stretch – de er superbehagelige. T-shirts fra Filippa K er i den bedste kvalitet, og så finder jeg ofte striktrøjer og bukser i herrestil hos Cos. Anne Mettes bedste køb er blondekjolen fra Sabine Poupinel, der har været med til adskillige fester.

Hvad er dit bedste køb nogensinde?

En lysegrå blondekjole fra Sabine Poupinel, som jeg havde på, da jeg dækkede det amerikanske præsidentvalg i november 2012. Siden har jeg brugt den en masse. Casual med tykke, grå strømper og herresko og til fest med tårnhøje stiletter og Chanel-taske.

Hvad er dit bedste budgettrick?

Kvalitet behøver ikke at være dyrt. & Other Stories laver vidunderlige stiletter til omkring 700 kr., og Zara har fine bluser i cashmere, der ikke ruinerer dig.

Anne Mettes 3 bedste tips til din stil

Vær stædig. Er dit ønskekøb udsolgt i butikken, så tjek netbutikkerne. Og lykkes det stadig ikke, kan du være heldig på Trendsales.

– Tag dig tid. Jeg køber sjældent noget førstegang, jeg ser det i en butik. Tænker jeg stadig på det ugen efter, må jeg tilbage og prøve igen.

– Lær af dine tøjkriser. Hvad var det, du stod og manglede? I stedet for at købe en bluse magen til fem andre i dit klædeskab.

Hele interviewet kan man se her:

http://www.altfordamerne.dk/mode/artikler/kvalitet-behover-ikke-at-vare-dyrt/

Hvis du har en holdning til Anne Mettes råd så må du meget gerne dele den med os og de andre læsere her på siden.