Hvad bliver de mest populære frisurer i 2014?

 

Mange eksperter udtaler sig hvert år om den kommende mode. Det gælder indenfor alle brancher, men især tøj og frisurer er de toneangivende brancher. Dette skyldes nok alle de store mode-opvisninger i Danmark samt i udlandet. Hvert år har sine nye tendenser, hvor man vil prøve at udskille sig fra de seneste års moder, som jo hurtigt bliver forældet. Årsagen til dette er naturligvis for at tjene penge. Modebranchen samt frisører tjener bunker af penge hvert år på at sælge tøj samt på at sætte nye frisurer. I dag tager man ikke kun til frisøren fordi håret er blevet for langt. Den slags gjorde man tidligere, i dag har vi råd til at gøre mere ud af vores ydre, således vi kan opnå anerkendelse og succes i vores omgangskreds. Status er nøgleordet. For de fleste er det noget ubevidst, men mange professionelle arbejder hver dag med at sætte sig ind i mode og stil samt nye frisurer. Man ser især på musik og filmbranchen, hvem som har succes der. Skuespillere og musikere er nemlig trendsættere, uden de måske er klar over dette. Men de har en stylist, som arbejder professionelt med at pleje stjernens ydre. Det er en slags spin doktor, som skal sørge for, at man aldrig kommer anstigende med forkert makeup eller påklædning.  Derved vil stjernen jo risikere at falde i status og anseelse, og den slags tager tid at bygges op. Jeg vil her komme med nogle kvalificerede bud på, hvilken slags frisure, som kommer til at være toneangivende i år.

 

Bliver den mest populære frisure korthåret?

Q.dk er en glimrende hjemmeside, som altid er opdateret med det nyeste indenfor mode. Her kan man læse, at nutidens mode er med kort hår. Ja, vi taler altså også om damernes frisurer, det er fortrinsvist gode råd til kvinderne, jeg vil fokusere på her. Det er oftest kvinderne, som sætter modestandarden i branchen. Det er kvinderne, man viser frem på alle de store modeshows. Jeg er sikker på, at frisørbranchen er glad for dette, da der ikke vil være lukrativt, hvis alle ville klippes som super stjerner som Bruce Willis, Telly Savalas, John Malkovich eller Jason Statham. Mange mandlige skuespillere og sangere er nemlig helt skaldede! Men eksperterne mener, at det er lavkonjunkturens skyld, at folk især vælger en korthåret frisure, fordi de derved kan vente længere tid til næste frisørbesøg. Derved er det en god økonomisk løsning for de fleste kunder. Hvis der var mange frie penge til forbrug i samfundet for tiden, så ville de fleste nok vælge at blot få ændret deres frisurestil frem for længden af deres hår. Så der er ingen tvivl om, at samfundsøkonomien også kan mærkes i de små frisørsaloner.

 

Måske bliver den mest populære frisure alligevel langhåret

På hjemmesiden Woman.dk er man også med på moden. Og ikke alle eksperterne er helt enige om den mest moderne frisure i dag. Her mener de nemlig, at moden skal være langt hår, som skal være sjusket sat op. Denne holdning har de opnået ved at følge catwalks ved flere mode-opvisninger. Disse modeshows danner jo mode for fremtiden (så længe det varer) efter eksperternes gode råd til stylisterne. Håret må gerne sættes op med en knold i nakken. Man kan eventuelt lave en hestehale eller fletninger, så håret er praktisk samlet.

 

Frisurer er en livsstil

Der er ingen tvivl om, at valget af en frisure er et spørgsmål om mode og status. Man ønsker enten at hævde sig i forhold til omverdenen. Men visse andre mennesker ønsker en diskret frisure, således de kan leve en neutral tilværelse langt væk fra spotlightet og paparazzierne. Og livsstil vedrør jo os alle, og livsstil har endda sin helt egen hjemmeside her, hvor man også kan læse om tidens moderne frisurer. Man nævner her igen, at det er stjernerne i film- og musikverdenen, som skaber den nyeste mode også indenfor valget af populære frisurer.