Moderigtig indretning i hjemmet

Hvis nogen af alle har forstand på at arbejde med spændende farver, så må det vist være en plakatmager.Her bringer vi uddrag fra en artikel i Alt for Damerne om plakatmageren Mikka og hendes store passion for teaktræ.

Plakatmagerens hjem

Grafisk designer og plakatkunstner Mikka Klander har indrettet sin toværelseslejlighed i Aarhus med klunsede teaktræsmøbler, sort-hvide farver og egne plakater. Det er ikke til at se på inventaret i Mikkas lejlighed, at der for mange af møblernes vedkommende er tale om storskraldsobjekter.

 

Vild med teaktræ

Teaktræsmøblerne er i pæn stand, og det er netop humlen ved Mikkas store fascination af lige præcis den træsort. – Teak er flot på grund af spillet i træets årer. Det er lækkert at røre ved, og så er det bare et solidt materiale, der kan tåle knubs. Dét kombineret med stilen fra 50’erne og 60’erne, der er enkel og funktionel, og tanken om, at møblerne engang har boet et andet sted, gør, at jeg simpelthen ikke kan stå for alle de fine teaktræsmøbler, jeg finder, fortæller Mikka.

 

Stuen

Arbejdsbordet var en konfirmationsgave fra Mikkas mormor, plakaterne er fra Froh und Frau, og striktæppet på stolen er fra Aiayu. Spisebordet fandt Mikka lige uden for lejligheden. Det var lakeret fyrretræ, som siden er blevet malet hvidt. Eamesstolene er Mikkas første rigtige voksen køb og næsten det eneste i hendes lejlighed, der er købt fra ny. Sofaen fra Bolia er købt i Den blå avis og fik skiftet sine stålben ud med træben for at gøre møblet mindre 90’eragtigt. Over sofaen hænger to plakater fra Mikkas virksomhed Froh und Frau. Loftslamperne fra Louis Poulsen er købt i Den Blå Avis, har fået rettet buler ud og er blevet spraymalet sorte. Plakaterne er selvfølgelig fra Froh und Frau. Man kan læse mere om plakatmageren Mikka på hjemmesiden:

http://www.altfordamerne.dk/bolig/artikler/boligreportage-plakatmagerens-hjem/