Tøjmoden i 2014

TV 2 besøgte den internationale modeuge i Paris, som er verdens hovedstad for mode og design, så her sættes trenden for moden for det kommende år.Her på siden bringer vi uddrag fra TV2 rapportage fra modeugen og samtidig supplerer vi med en masse fede billeder fra modeugen.

 

Det her tøj kommer du til at gå med i 2014

Knald på farverne, mønstre, print og et løst snit. Det bliver nogle af de allerstørste mode-tendenser i 2014, hvis man skal stole på modeeksperter og designere. Vi har lagt krisetiderne bag os, og er nu klar til at få lidt mere gang den. I hvert fald rent modemæssigt, vurderer eksperterne, der ser frem til et 2014 med farver og glæde. Der er kommet flere farver på, og der er kommet mere glimmer på og mere glæde. Og det er en tendens, der også vil fortsætte i 2014, og det glæder jeg mig til, for det har været lidt trist, fortalte Uffe Buchard, der er kreativ direktør ved GrenaaBuchard.

 

Vilde mønstre og farver

Og det var netop også farverne, der gjorde sig gældende, da den danske modeuge løbe af stablen i august i år. Der blev det nye års sommermode vist frem på catwalken, og tv2.dk var med for at høre modeeksperterne, hvad vi skal investere i for at være topmoderne.

– Jeg bemærkede, at der var mange vilde mønstre og farver, blandt andet en meget klar appelsin-orange, fortalte modeekspert og redaktionschef på magasinet Cover, Chris Petersen til tv2.dk

– De stærke og kraftige farver kommer igen, jeg bemærkede flere kollektioner i en farve, jeg vil vælge at kalde floriserende (en form for neon) tomatrød, sagde designer og modeekspert Jesper Høvring under den københavnske modeuge.

 

Løst og lækkert

En anden modetendens i 2014 bliver, at snittet i tøjet bliver lidt mere løst og flagrende. Sådan var dommen fra modefolket i hvert fald efter modeugen i august.

– Vi kommer til at se løse bukser frem for det stramtsiddende. Jeg tror, vi i 2014 kommer til at se lange bukser, der næsten er i kjolestørrelser, altså hvor der virkelig er vidde, vurderede mode- og trendspotter Michael Viftrup. Det afslappede og sporty look skulle også blive meget populært i det nye år.

– Vi ser stadig en del sportswear, såsom shorts og tanktoppe, tøj man kan bevæge sig i – tøj, der er meget carefree og let i det, forklarede designer Jesper Høvring til tv2.dks udsendte under modeugen.

 

Nyheder fra Paris

Lanvins chefdesigner Alber Elbaz’ syn for sommeren 2014 læner sig meget op ad, hvad vi så hos Reem Acra under New York Fashion Week, for der var farve og lamé for alle pengene – dog med mindre 70’er-disko og mere  80’er-rock. Som ved Reem Acra er det nok svært at få lamé og skinnende satin til at passe ind i hverdagsgarderoben, men der skal jo også være plads til aftenens fester. Chefdesigner Raf Simons fortsætter sin transformation af Christian Dior til et moderne mærke. Hvor han i starten var meget trofast mod det klassiske New Look, tilsætter han nu mere og mere af sit eget personlige præg. Ifølge Simons går du ikke galt i byen med blomstertryk og plisseringer. Alt i alt en meget bohemisk kollektion – en god trend til sommeren 2014. Skal jeg være ærlig, var der meget ved Stella McCartney, der IKKE imponerede. Men til sidst kom der nogle særdeles feminine og yndige kjoler, der reddede dagen. Idéen med en korte blondekjole på toppen af en længere underkjoler var sød, og simpelheden var klart noget, som kan tages videres til sommergarderoben.

 

Louis Vuitton

Marc Jacobs sidste kollektion for Louis Vuitton var en fejring i sort. Kan man tage noget væk som inspiration til sin egen garderobe? Med stor sandsynlighed nej – men han fortjener at blive hyldet for alt det, som han har gjort for et mærke, som mange regnede for passé. Hans efterfølger har meget at leve op til.

Hele artiklen kan man læse her:

http://go.tv2.dk/mode/2014-01-01-det-her-t%C3%B8j-kommer-du-til-g%C3%A5-med-i-2014

 

Hvis du selv var med i Paris så vil vi meget gerne høre mere fra dig.