Sund sommer

Sommeren står for døren, og det samme gør bikinisæsonen, fin sommerglød i kinderne, friske råvarer, søde sommerjordbær, svalende smoothies og en sund sommerkrop. Sommeren er for mange tiden for at lade kiloene rasle af sig, og detox kan være vejen mod en sund krop og en slank talje. Femina kommer i denne guide med en række tips fra diætist Lisa Bolting til, hvordan detox kan forbedre din sundhedstilstand.

 

Men hvad er detox?

Der er mange måder at gribe detox an. Detox betyder afgiftning af kroppen, altså udrensning af affaldsstofferne. I denne guide fra Femina kan man dog, helt forenklet, sige, at detox er en række råd til at holde kroppen frisk, sund og sommerlig ved at følge en sund, grøn livsstil. Her er et par af de råd, der hurtigt og nemt kan forbedre din livsstil.

 

Glem slankekurene og spis i stedet løs af de friske frugter og grøntsager

Slankekure er for mange associeret med en tid, hvor du er konsekvent sulten, frustreret og i stor risiko for at miste dine bedste venner, siddende alene og trist med dine bitre rucolablade mellem tænderne. Glem slankekurene og kast dig i stedet over de mange friske råvarer, der er kendetegnende for sommeren. Intet gør gladere end et sødt sommerjordbær, og sundhed behøver ikke betyde sult, pinsel og humørsvingninger. Tænk i stedet over hvad der er sundt, skær ned på sukkeret, hold styr på portionsstørrelserne og spis masser af lækre grøntsager, frisk fisk og grønt.

 

Tilbring tid under solen og vær kreativ

Solen og en god dosis d-vitamin er opskriften på energi og overskud. Sommeren med sine solrige dage og lange lyse nætter er et oplagt tidspunkt til at få motioneret – løb, cykl eller gå en tur. Tænk kreativt. Detox er ikke bare at spise sundt, men også at behandle sin krop og sit sind godt – prøv derfor at tage et kig på dine daglige rutiner og se, om der er noget, du med fordel kan ændre. Det kan være så enkelt som at tage cyklen i stedet for bilen på arbejde eller rykke sin seng hen foran vinduet.

 

Slap af og sov sødt

Søvn og restituering er vejen til at få kroppen på ret kurs. Husk at sætte tid af til en god nattesøvn og husk at sige nej, hvis du bliver presset eller stresset i din dagligdag. Aflys nogle af dine mange planer, hvis du kan mærke, at det giver dig ro og bedre humør.