Opsat hår ser sindssygt lækkert ud og ser ofte også ud som noget, man bare lige hurtigt har mikset sammen og så er der kommet noget heldigt og fint ud af det, men det er bare ikke ret ofte sandheden. Det kan være vildt svært at sætte sit eget hår og opsat hår er, som så mange andre ting, meget sværere end det ser ud.

Hvilken slags opsat hår?

Der findes rigtig mange forskellige slags opsat hår, fletninger, knolde og mange flere. Men hvordan laver man lige sådan en fransk fletning? På nettet er der rigtig mange guides til, hvordan man laver lige netop den opsætning du ønsker. Samtidig kan du også finde anmeldelser af fx krøllejern, så du ved hvilket du skal anskaffe dig, hvis du skal benytte dig at et krøllejern i din ønskede frisure. På nettet kan du både finde skriftlige guides men også videoer, disse videoer finder du blandt andet på youtube.

Hold dit hår sundt

For at lave dine opsætninger, er det vigtigt at du holder dit hår sundt og rask. Der er som altid en masse hjælp at finde på nettet, og jeg har fundet seks super gode hårtips, som jeg selv benytter mig af. Som et par bonus tips, som jeg selv har fundet på, kan jeg fortælle at mine spidser bliver rigtige glade, hvis jeg kommer min håndcreme(helst en fedtecreme) på en gang i mellem – husk at vaske det ud, inden du skal i skole eller lave andet og så kan mit hår desuden godt lide honning, og det samme kan min hud! Prøv dig ad og skriv gerne dine hårtips som kommentar. Se de seks hårtips herunder;

1. Hårtab kan forhindres med ekstra stærke B-vitaminer. Din egen læge kan eventuelt udskrive recept på særligt stærke B-vitaminer, hvis du døjer med hårtab. Desuden kan du som kosttilskud hver dag spise fuldkornsprodukter, hvedekim og gærflager, der også er rige på B-vitaminer.

2. Sørg for at få rigeligt med de sunde proteiner, gennem bønner, ærter, linser, mælkeprodukter og nødder, f.eks. mandler, hvis du vil undgå hårtab.

3. En gang om ugen kan du massere hovedbunden ind i kokosolie, som er særligt gavnligt for hovedbunden. Det kan du gøre om aftenen, sove med et håndklæde over hovedpuden og næste morgen tage bad. Husk at komme shampoo i håret, før du kommer vand i, ellers er det sværere at få shampooen ud.

4. Brug økologisk shampoo, hver gang du vasker hår.

5. Spis rigeligt med frugt og grønt. De indeholder vitaminer og antioxidanter, som styrker håret og forhindrer hårtab.

6. Spis hver dag kerner og frø, f.eks. solsikkekerner, sesamfrø, græskarkerner og kværnede hørfrø. De indeholder mineraler og sporstoffer, som er gode mod hårtab.