Mode- og tøjtrends fluktuerer fra sæson til sæson, og fra år til i år. Det kan gøre det svært at følge med, og det er heller ikke alle, som har interesse i så hyppig en udskiftning i garderoben. For at undgå dette, er essentials da også ganske nyttige, hvilket er årsagen til, at vi kommer med et par forslag til essentielle looks, som holder om vinteren – og som gør det igennem langt de fleste modetrends. Dette gør sig desuden gældende for både mænd og kvinder – og det kan du læse meget mere om herunder, ligesom at det også vil handle en smule om accessories.

For mændene er det simple i højsædet

Det er ikke så forfærdeligt længe siden, at mændenes stil var udgjort af eksempelvis stribede strømper og masser af voks i håret. Sådan er det dog ikke længere, og generelt er mandemoden blevet væsentligt mere tilbagetrukket, simpelt og stramt – altså klassisk skandinavisk. Som eksempel kommer man rigtig langt med en velsiddende buks og en sort T-shirt – måske endda en simpel cap. Ligeledes er rullekraven også populær, og den kan i og for sig udgøre hele ens look. Med andre ord er mandemoden ganske let tilgængelig og bestående i høj grad af essentials både i tøjet og blandt dine accessories.

Eksempelvis kan du besøge webshoppen www.teeshoppen.dk, som har fokus netop på det basale udtryk i stil og accessories. Her får du fingrene i genstande, som er simple og essentielle for din stil – men som ikke nødvendigvis behøver meget mere end blot sig selv.

Kvindernes look er også skandinavisk

Om end kvindernes look inden for mode skifter og varierer mere end mændenes, så betyder dette også, at der er en smule mere råderum til at gøre sin stil personlig. I hvert fald er essentials som smykker, halstørklæder og tasker med til at gøre dig unik. Blandt andet er smykker meget i fokus, hvor eksempelvis det skandinaviske udtryk hos københavnske Dyrberg/Kern-smykker er eftertragtet – bare klik her for deres sortiment. Her finder du i sandhed et internationalt og feminint look, uden at det går på kompromis med de skandinaviske værdier og egenskaber.

Som sagt er der råderum til lidt flere udtryk i kvindernes mode, og det er langt fra lige så stramt et udtryk, der er eftertragtet, som det er hos mændene. Tværtimod er farveskalaen i år til vinter ganske markant rød, gerne med blikfang i eksempel strømper med glimmer, lidt ekstra smykker eller pailletter – uden at det dog bevæger sig væk fra det skandinaviske.

Denne ekstra farve behøver dog ikke kun være i dit tøj, som dermed ikke nødvendigvis er moderne om få måneder. Tværtimod kan du begrænse dine valg til dine accessories, som kan være rigeligt for at indikere, at du følger med moden. Halstørklæder kan eksempelvis gøre en stor forskel, ligesom eksempelvis strømper eller en billig nederdel også kan.