Vil du gerne have et flot hjemmekontor, men mangler du plads? Bare rolig, løsningen er fundet! Se journalisten Trine Sofie Meincke-Utzon og fotografen Sif Meincke kreative ideer til indretning af hjemmekontoret her.

Tidligere blev hjemmekontorer ofte indrettet i et lille lukket rum, some tider i kælderen, da det var her pladsen var, men sådan behøver det ikke være længere. For Trine Sofie Meincke-Utzon og Sif Meincke, der har lavet bogen “Hjemmekontorer – Kreativ indretning af arbejdspladser i hjemme”, har nemlig fundet fem kreative måder at indrette hjemmekontorer på. Jeg har fundet deres utraditionelle indretnings metoder på madogbolig.dk. Se dem nedenunder.

Kreativ indretning

Det fleksible hjemmekontor i opholdsrummet
Et kontor behøver ikke fylde ret meget. Et flatmate-bord bliver en integreret del af stuen og ligner blot et skab, når det er slået sammen, og du kan installere lys idet, så du ikke behøver at tænke på upraktiske lamper, der fylder. Og når dagen er omme, og det er blevet fyraften, så lukker du bare kontoret sammen.

Hjemmekontor under trappen
Det er genial udnyttelse af plads at bruge det ekstra rum under trappen til kontor. Tilpas dit skrivebord og hylder, så de passer ind i hullet.

Hjemmekontor i gangen
Det kan være svært at finde ekstra plads i små lejligheder, men ofte bliver gangen bare et slags transitrum, som ikke rigtig bruges – udnyt den plads. Hvis gangen er aflang, så lav et langt arbejdsbord med en bordplade fra byggemarkedet, og brug fx Ikeas billige skoskabe til opbevaring af kontorudstyr.

Hjemmekontor gemt i skabet
Hvis din lejlighed har et indbygget skab, kan det nemt udnyttes til hjemmearbejdsplads. En plade som skrivebord, et par hylder, og en stol, som kan skubbes ind underbordet, så er du kørende. 

Hjemmekontor i haven
Du har kort til arbejdet, og ventilationen er gratis. Til gengæld kræver det en varmepumpe som minimum for at kunne komme igennem vinteren. Indret en plads i et gammelt skur, i garagen eller få opført en helt ny lille bygning, hvis midlerne er til det.

Læs eventuelt bogen “Hjemmekontorer. Kreativ indretning af arbejdspladser i hjemmet”, Sif Meincke og Trine Sofie Meincke-Utzon, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

Inspiration

Inde på boligmagasinet.dk har de også fundet lidt til indretning af hjemmekontoret, se deres artikel her. Boligcious.dk har fundet nogle fede løsninger på et kontor i stuen, se dem her.