I en artikel i Politiken kan man læse et interview med den kendte  modeskaber Peter Jensen, der arbejder og bor i London.Her på siden bringer vi uddrag fra artiklen og et galleri med billeder af nogle af Jensens værker.

Peter Jensen

Født 1969 i Løgstør.

Uddannet fra Danmarks Designskole.

Har desuden en master i mode fra Central Saint Martins i London.

Har siden 2000 drevet det Londonbaserede modefirma Peter Jensen, der laver herre- og dametøj.

Siden 2000 har den anerkendte danske modeskaber benyttet sig af muser og ladet sine kollektioner tage udgangspunkt i det liv, de tanker, de oplevelser, som muserne måske/måske ikke har haft.

Peter har mere end 20 muser

»Muserne gør det muligt for mig at holde fast i en idé. De er et arbejdsredskab, der giver retning og gør det lettere at kommunikere mine tanker til mit team og til omverdenen«, forklarer han. Peter Jensen har haft flere end 20 muser, siden han brugte sangerinden Marianne Faithfull for sin afgangskollektion fra den indflydelsesrige modeskole Central Saint Martins i London i 1999. »Jeg var opmærksom på, at muser til alle tider har inspireret kunstnere, men det var ikke noget, vi blev opfordret til at dyrke på skolen. Det er bare naturligt for mig og gør arbejdet enormt sjovt, fordi jeg kan fordybe mig i film, læse bøger og udforske personens historie«.

Faster Jytte

Et andet eksempel på musens vigtige rolle er fra 2009, da Peter Jensen brugte sin faster Jytte til at lave tøj inspireret af Grønland. Jytte boede i Grønland i begyndelsen af 1970’erne og var altid smart klædt. »Jeg så hende ved familiefester, og hun havde noget glamourøst over sig«, husker Peter Jensen, der voksede op i Løgstør. »Jeg har altid hørt en masse om Grønland, men vidste alligevel ikke så meget om stedet. Derfor blev den grønlandske inspirationen så synlig«. Kollektionen bestod blandt andet af designeres personlige bud på moderne kamikker og variationer over traditionelt broderi. Nogle grønlændere mente, at han gik for tæt på deres kulturarv, og der var endda en mindre demonstration i Nuuk som protest mod ’Jytte’. »Det kom virkelig bag på mig. Jeg var jo på ingen måde ude på at genere grønlænderne«, siger Peter Jensen i dag.

Hvis du føler dig inspireret til at læse mere, så bør du tjekke dette link, hvor man kan læse mere om emnet:

http://politiken.dk/kultur/mode/ECE1348282/dansk-modeskaber-faar-inspiration-fra-store-kvinder/